Getuigenverhoor Rasmussen

erik breukink ARNHEM – Het hof hoort voormalige wielerhelden Theo de Rooij en Erik Breukink in de zaak Rasmussen. De Rooij zette zijn Deense gele- truidrager Michael Rasmussen 5 jaar geleden uit de Tour. Rasmussen wil 5 miljoen van de Rabo wielerploeg als schadevergoeding en gederfd loon.

Erik Breukink

Rasmussen kreeg al 7 ton via de kantonrechter. Hij wil meer. Hij stelt dat de ploegleiding wist dat hij voor de Tour in Italië zat. Breuking en De Rooij vertellen dat zij ervan uit gingen dat Rasmussen in Mexico trainde. Dat Theo de Rooij vrolijk faxen naar Italië stuurt terwijl Rasmussen volgens zijn whereabouts in Mexico zat, maakt de positie van Rabo niet sterker. Dat puntje zal Rasmussen wel winnen.

Rider 14

Maar of hem dat al die miljoenen gaat opleveren is de vraag. Rasmussen is er net als in in de Tour van 2005 afgereden door Armstrong. Armstrong heeft met zijn dopingverhaal de waarde van een Touroverwinning tot ongeveer nul teruggebracht. En bovendien weten we nog altijd net wie Rider 14 is in al die Armstrong files. De kans is groot dat het om Rasmussen gaat. Dat heeft niet direct met deze rechtszaak te maken, maar het zal de kosten voor Rabo wel drukken.

soigneur

De zaak gaat verder op 16 december dan komt de soigneur van Rasmussen getuigen. Dat wordt niet leuk voor Rabo. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

19 juni 2012 Rabobank moet bewijzen dat Rasmussen heeft gelogen

10 juli 2008 De Tour kwam even langs in Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.