Kinderstraffen voor facebookkillers

imagesARNHEM – De 18-jarige Wesley en de 16-jarige Polly krijgen jeugdstraffen. Dit stelletje heeft volgens de rechtbank de facebookmoord uitgelokt.  De twee hebben een 14-jarige killer op pad gestuurd om de 15-jarige Winsie om te leggen. Maar omdat ze kinderen zijn die zich nog ontwikkelen, ziet de rechtbank geen heil in het voorstel van de officier van justitie om volwassenenstrafrecht toe te passen. Wesley en Polly hoeven niet naar een tbs-kliniek.

facebook

Het slachtoffer roddelde op facebook over haar vriendinnetje Polly. De rechtbank is stomverbaasd dat vriendschap om sloeg in zulke diepe haat. Polly is de aanstichtster maar Wesley had weg zich er ook buiten kunnen houden, oordeelt de rechtbank. De twee kinderen krijgen allebei 2 jaar jeugdgevangenis en 3 jaar jeugd tbs waarvan een jaar voorwaardelijk. De officier van justitie had 5 jaar en tbs geeist. Dat is dan toch een klein overwinninkje voor advocaat Bram Moszkowicz in zijn laatste opzienbarende zaak. (jurgenswart.wordpress.com)

 

lees ook

29 oktober 2012 Koelbloedige facebookmoord


28 oktober 2012 Eis 5 jaar tegen opdrachtgeefster Facebookmoord

3 september 2012 Facebookmoord tbs voor een jongen die afhankelijk is van waardering van de groep

21 augustus 2012 Openbare behandeling tussenpersoon Facebookmoord aangehouden

21 augustus 2012 Zaak tegen 16-jarige uitlokster Facebookmoord aangehouden

20 augustus 2012 Facebookmoord met open deuren

Een gedachte over “Kinderstraffen voor facebookkillers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.