Op zwart en wit

bef_togaUTRECHT – De 42-jarige Elvis M. houdt van taal. Hij schreeuwt zijn boze woorden met veel verontwaardiging  door de rechtszaal.Hij heeft geheel eigen uitdrukkingen. Het staat hier op zwart en wit dat justitie een fout heeft gemaakt, is zijn favoriete uitdrukking. Maar hij gaat tegelijk trouw naar de Maliebalie vertelt hij over het centrum Maliebaan.

officier

De lange Antilliaan Elvis wordt woedend op de officier Nadine Franken als hij denkt dat ze hem uitlacht. Het is de glimlach die hij bij iedereen losmaakt. Naar hij gebruikt het conflict om de vraag van de officier te ontlopen. Franken wijkt niet. Ze herhaalt haar vraag. Dit  keer met een zeer strak boos gezicht. Waarom heb je tegen de politie gezegd dat je 1100 euro kreeg van Mehmet vraagt zij. Die ruzie om geld is volgens de officier de reden van een enorme geweldsuitbarsting in een doodgewone straat.

knuppel

Elvis antwoordt nu dat hij is gaan slaan omdat hij kankerzwarte naar zijn hoofd kreeg. Hij pakte een honkbalknuppel en hij sloeg de 28-jarige Mehmet. Mehmet was sterker en pakte de knuppel af en sloeg Elvis aan gort. Daarop stapte de Tyronne uit de auto die sloeg de knuppel zelfs stuk op het hoofd van Mehmet. Vervolgens greep het broertje van Mehmet, de 18-jarige Mohammed in. Hij pakte de knuppel weer af. Samen sloegen de Marokkanen Mehmet en Mohammed de 2 Antillianen letterlijk het gevangenisziekenhuis in.

politie

De 4 mannen moeten tegelijk voorkomen. De rechtbank zit vol met politie maar er gebeurt niets. Elvis is woedend dat hij ondanks al die verwoningen door officier Franken als aanstichter van al dit geweld wordt gezien. De officier eist 6 maanden waarvan 2 voorwaardelijk tegen Elvis. Tyrone hoort 140 uur werkstraf eisen. Advocaat Jan Bredius vindt dat de 2 Antillianen niet verder bestraft hoeven te worden omdat ze zo verschrikkelijk in elkaar zijn geslagen. De zaak tegen de 2 Marokkanen wordt aangehouden. Uitspraak 27 november. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.