6 jaar voor 7 inbraken

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – De officier van justitie eist 6 jaar gevangenisstraf tegen een 24-jarige H.S. uit Utrecht die deel uitmaakte van een bende die tientallen inbraken pleegde in supermarkten door het hele land. S. deed 7 keer mee. Volgens de officier was de bende een criminele organisatie en daar rekent zij 1 jaar gevangenisstraf extra voor.

criminele jeugdgroep

Van die criminele jeugdgroep staan  de laatste 2 leden voor de rechter. De rechtbank acht 20 inbraken en dakinsluipingen bewezen. De rechtbank veroordeelde op 9 oktober al 9 leden van deze bende tot gevangenisstraffen van maximaal 5 jaar. De rechtbank bestraft de verdachten met ongeveer een half jaar per poging en een jaar per geslaagde inbraak.

voorverkenning

Het onderzoek begon een jaar geleden toen 2 leden werden opgepakt omdat ze een inbraak voorbereidden. De daders hanteerden een vaste werkwijze. Ze deden een voorverkenning. Ze liepen onbekommerd en niet vermomd de supermarkt binnen. Dat bleek later erg handig, want ze stonden allemaal op film. Een van de inbrekers liet zich insluiten. Vervolgens liet hij zijn vriendjes binnen. In  totaal is er er 2000.000 euro buit gemaakt bij al die inbraken.

agenten

Advocaat Ralf Takens heeft tot nu toe 2 verdachten in deze zaak verdedigd. Takens vindt de eis erg hoog. Hij moet toegeven dat de rechtbank in de andere zaken al veel van het bewijs heeft goedgekeurd, maar toch brandt hij los. Takens heeft vooral veel moeite met de agenten die de verdachten herkennen als ze in de supermarkt lopen. Die agenten willen zo graag scoren dat ze niet onbevooroordeeld zijn, zegt Takens. Maar de rechtbank wil hem die agent niet laten ondervragen. De rechtbank doet op 28 november uitspraak.(jurgenswart.wordpress.com)

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.