De hypocrisie van 1,5 kilo hennep

marihuana-bg__1__reasonably_smallUTRECHT – De politierechter verwijst de zaak tegen de 57-jarige Marianne Kristel naar de meervoudige kamer. Kristel werd aangehouden met 1,5 kilo hennep in de buddyseat van haar scooter. Dat lijkt geen moeilijk zaakje, maar haar advocaat Sidney Smeets maakt er een principekwestie van.

coffeeshops

Kristel is de zus van en volgens haar linked in profiel is zij ondernemer in de hospitality.  Kristel heeft 2 goedlopende coffeeshops. Een van haar coffeeshops trekt 300 klanten per dag. Die shops moeten worden bevoorraad, maar het bevoorraden van coffeeshops is juridisch onmogelijk. Een coffeeshophouder mag niet meer dan 30 gram hennep tegelijk bij .zich hebben. Iedere coffeeshophouder kent dit probleem en Kristel had de pech dat zij toevallig werd gecontroleerd.

hypocrisie

Smeets heeft samen met zijn kantoorgenoot Gerard Spong een boekje geschreven over dit hypocriete gedoe. Hij schermt ook met een uitspraak van de rechtbank Lelystad waarin wordt aangegeven dat coffeeshophouders met een grotere voorraad moeten kunnen werken. Dat is te ingewikkeld voor een eenvoudige politierechter en de zaak gaat naar 3 rechters. Begin volgend jaar is een een regiezitting. (jurgenswart.wordpress.com)

Een gedachte over “De hypocrisie van 1,5 kilo hennep”

  1. Hoi Sid en collega’s. Ja ,…over hypocriete toestanden in Nederland kan men nog wel meer boeken schrijven. Linkse partijen zijn het beste in het hypocriet zijn. Gisteren Powned gezien? Blower en ex blower aan het woord. Zijn de politierechters zo dom?…of is ons rechtssysteem zo raar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.