3 Generaties Nicolich tegelijk de gevangenis in

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT –  Een lid van de familie Nicolich kwam langs met de vraag of ik mijn verklaring wilde veranderen. Daar wilden ze voor betalen. Dat heb ik gedaan en ik voelde me niet bedreigd. Maar ik heb geen zin om voor die lui de gevangenis in te draaien. Dat vertelde een getuige aan de rechtbank, nadat de officier had gedreigde deze draaiende getuige op te sluiten wegens meineed.

Marokkaan

Zo heeft de officier voldoende bewijs om 3 generaties Nicolich tegelijk de cel in te laten draaien. De 54-jarige Bruno, de 36-jarige Gianni en de 16-jarige Lorenzo moeten voorkomen wegens poging tot doodslag op een Marokkaan met wie ze ooit bevriend waren. De Marokkaan vertelde dat hij klem was gereden en door de Romafamilie en in elkaar was geslagen. De kleinzoon is al eerder vrijgelaten. Vandaag krijgt advocaat Jan Boone Bruno vrij. Opa Bruno mag op 20 november om 10 uur de cel uit. De rechtbank vindt het niet nodig om de behandeling van de zaak af te wachten.

arrestatieteam

Vader Gianni blijft in de cel. Hij zal voorlopig niet loskomen. Gianni werd 2 dagen na het geweld door een arrestatieteam van het bed getild. Vader Gianni ging het arrestatieteam te lijf. Hij verloor. De politie vond een pistool in een kastje in Gianni’s  woonkamer. Levensgevaarlijk zegt rechter Brouwer tegen Gianni, maar daar denkt de Roma anders want  de kinderen waren altijd boven. zegt Gianni. En 16-jarige Lorenzo dan, vraagt de rechter. Die is oud genoeg om te weten dat hij daar niet mee mag spelen, antwoordt Gianni.

niet ontvankelijk

Zijn advocaat Charles Starmans wijst erop dat Gianni door de Marokkaanse familie op dezelfde manier in elkaar is geslagen. Daar doet het openbaar ministerie niets aan. stelt Starmans. Hij vindt dat de officier niet ontvankelijk moet worden verklaard. De officier voelt zich niet aangesproken. Officier Janneke Weening eist 36 maanden tegen vader Gianni en 30 maanden tegen opa Bruno. Bruno moet over 2 weken weer de cel in als de officier haar zin krijgt. Tegen kleinzoon Lorenzo eist zij een straf gelijk aan het voorarrest. Uitspraak 3 december. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

27 augustus 2012 3 Generaties Nicolich voor de rechter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.