Zustermoord of noodlottig ongeval op moederdag

PvJ_reasonably_smallDEN BOSCH – De advocaat generaal eist 10 jaar gevangenisstraf tegen de 29-jarige Ferry S. uit Sittard wegens doodslag op zijn zuster en poging tot doodslag op zijn jongere broer. De verdachte is door de rechtbank tot 3 jaar veroordeeld.

moederdag

Op moederdag, op 29 mei 2010, in de woning van hun moeder kregen de broers ruzie. Ferry R. had een doorgeladen pistool bij zich en schoot. Zijn broer raakte gewond door een kogel. Zijn zuster die er tussen sprong werd dodelijk geraakt. Ook de officier van justitie eiste 10 jaar. De rechtbank in Maastricht  kwam tot een lagere straf omdat zij vond dat er  sprake was van een ongeluk. Het openbaar ministerie ging in hoger beroep.

leed

De advocaat generaal probeer het nog een keer. want het openbaar ministerie heeft het helemaal gehad met deze verdachte. “Een verdachte mag zich beroepen op zijn zwijgrecht, een verdachte mag misschien zelfs liegen, maar de omstandigheid dat verdachte de schuld aan de dood op zijn zus in de schoenen van zijn broer probeert te schuiven en op die manier ook nog eens leed toevoegt aan de nabestaanden, is een aspect dat bij de beoordeling van de strafmaat dient te worden betrokken“.

De uitspraak is op 5 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.