Geen leedtoevoeging buskaper

BusConnexxion_reasonably_smallUTRECHT – Een gijzeling was het wel, leest rechter Peter de Beer vast uit het vonnis over de 57-jarige Abdul. Abdul heeft zo dwingend gezegd dat hij ergens heen wilde dat de chauffeur zich met recht gegijzeld mocht voelen, oordeelt de rechtbank. Op dat punt krijgt de officier gelijk over Abdul die een buschauffeur dwong om naar psychiatrische inrichting te rijden.

bus

De rechtbank is het niet met de officier eens dat Abdul een werkstraf van 120 uur moet uitvoeren. Het gaat op dit moment bijzonder goed met Abdul. De deskundigen vermoeden dat een werkstraf zoveel stress zou kunnen opleveren dat dit dunne evenwicht wordt verbroken. Dan doet hij het misschien weer of hij valt terug in verslaving, vermoedt de rechtbank. En dat wil natuurlijk niemand.Daarom kiest de rechtbank met een voorwaardelijke werkstraf voor preventie en niet voor leedtoevoeging. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

8 november 2012 Een buskaping van 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.