Gerechtigheid voor de niet liegende en niet bevriende rechters Westenberg en Kalbfleisch

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzwwwwkalb_reasonably_small UTRECHT – De rechtbank in Utrecht spreekt de rechters Hans Westenberg en Pieter Kalbfleisch vrij in een meineedzaakje dat 5 maanden geleden in 10 minuten klaar had kunnen zijn. Vanaf de eerste dag in dit veel te lang durende proces was er geen bewijs en dat is er op de zitting ook niet gekomen.

Pieter Kalbfleisch

Pieter Kalbfleisch noemt het na de uitspraak gerechtigheid. Westenberg is niet bij de uitspraak. Hij vertrouwt op de genade Gods. Hij wist het waarschijnlijk al. Zijn collega´s van de meervoudige strafkamer in Utrecht ontrafelen de hele meineed aangifte. Dat  heeft grote gevolgen voor de hele civiele Chipsholzaak. Dit is een hele dure vrijspraak voor de eigenaren van Chipshol, Dat is ook duidelijk te merken in hun chagrijnige reacties na afloop.

Chipshol

Chipshol heeft de een hele civiele zaak gebouwd op de liegende rechters. Maar de strafkamer veegt dat liegen volledig van tafel. De rechtbank stelt nu vast dat er de rechtszaak niet aan een bevriende rechter is toegespeeld en dat de twee rechters geen vrienden waren. En er is geen overtuigend bewijs is dat rechter Hans Westenberg met een Chipshol advocaat heeft gebeld.

boemerang

Dat punt hadden de Chipsholadvocaten  in de civiele zaak al binnen gehaald, maar het wordt nu ook uit elkaar gefileerd door rechter Jan Krol en teruggedraaid. Het gerechtshof heeft in de civiele zaak geoordeeld dat vast staat dat Westenberg een telefoontje heeft gepleegd. Zo komt Westenberg aan zijn bijnaam de liegende rechter.

De Utrechtse rechters halen dat arrest  onderuit- en zo komt de aangifte wegens meineed als een boemerang terug in de civiele zaak. Want nu is Hans Westenberg in de civiele procedure brandschoon. De liegende rechter bestaat niet meer. (jurgenswart.wordpress.com’).

lees ook

9 november 2012 De vrouwen van de liegende rechter Pieter Kalbfleisch knopen hem op

24 oktober 2012 Liegende rechter wordt huilende rechter

l3 september 2012 De rechtszaak tegen de liegende rechters steunt op een vergeetachtige getuige

16 mei 2012 Liegende rechters die knagen aan de hoekstenen van het recht in het beklaagdenbankje

2 gedachten over “Gerechtigheid voor de niet liegende en niet bevriende rechters Westenberg en Kalbfleisch”

 1. Beste Jurgen, je vergeet enkele belangrijke aspecten:

  Allereerst heeft het OM zijn werk niet goed gedaan:
  1. Door de geldstromen van de heren (in Zwitserland) niet te onderzoeken, terwijl Westenberg betaalde juridische adviezen gaf over zaken lopende bij zijn eigen rechtbank! Bijvoorbeeld aan de NMA (correspondentie ondertekend “met vriendelijke groet van huis tot huis”, Westenberg aan Kalbfleisch), waar hij in totaal €410.000 mee op streek. Zie: tinyurl.com/d9cac5w
  2. Door één dag te laat toestemming te vragen aan de Zwitserse autoriteiten om telefoontaps te mogen gebruiken. Zie http://www.eenvandaag.nl/binnenland/41667/fout_om_deel_bewijsmateriaal_zaak_chipshol_onbruikbaar

  Vervolgens kan er door de Rechtbank alleen nog worden geoordeeld over de vriendschap tussen de heren, waarbij zij zelf onder ede hebben ontkend ‘vrienden’ te zijn. De ex-vrouw van Kalbfleisch geeft toe aan het OM (en ook terwijl afgeluisterd) dat ze wel degelijk vaak bij elkaar over de vloer kwamen. De tweede getuige, ex-griffier en voormalig minnares van Kalbfleisch, die de hele zaak anoniem aan het rollen heeft gebracht, aanleiding voor alle verhoren, wordt nu zelfs kalltgestellt door de Rechtbank Utrecht als onbetrouwbaar.

  Het is wel duidelijk dat de belangen hier groot zijn voor de Staat. Chipshol mag geen gelijk krijgen, anders kan de begroting nog verder worden aangescherpt.

 2. Al lang geleden heb ik besloten, na een rechtszaak van meer dan 10 jaar, nooit meer in de positie te komen dat ik van de diensten van een ‘advocaat’ gebruik zou moeten maken. Bovenstaand commentaar op de zaak ‘Chipshol’
  geeft mij het idee juist gehandeld te hebben. Alleen al het gebruik van het woord ‘meineedzaakje’ bevestigt mijn oordeel met een ‘min of meer’ corrupt systeem te maken te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.