1 verkeersongeluk 2 verhalen

Utrecht-20120515-00182UTRECHT – De officier van justitie eist een boete van 22.500 euro waarvan 7.500 euro voorwaardelijk tegen de gemeente Stichtse Vecht. Officier Ferry van Veghel is ervan overtuigd dat de gemeente haar wegen verwaarloosd heeft. Dat zou weer de oorzaak zijn van een dodelijk ongeluk van 2 vrouwen die samen op een motor reden.

bobbelweg

De motor reed volgens de officier iets harder dan 50 op een gevaarlijke weg waar 60 mocht. De motor gleed weg over de bobbel en de vrouwen kwamen onder een vrachtwagen. In hun motor vond de politie een lege fles rosé. Een vriend van de slachtoffers, vertelde aan de politie dat ze kort daarvoor samen rosé hadden gedronken. Hij wilde daar liever niet over praten.

rosé

Volgens officier Van Veghel is rosé drinken niet verboden voordat je op een motor stapt. Als de gemeente, die nu Stichtse Vecht heet, haar wegen goed had verzorgd, was het ongeluk niet gebeurd.

eigen onderzoek

De gemeente liet een eigen onderzoek doen. Advocaat Elsen benadrukt dat de vrouw onder invloed van alcohol op de motor reed. Volgens ongelukkenanalist van de verdediging reed de motor bijna 80 kilometer per uur. Ze reed te hard en ze trapte per ongeluk te hard de rem in, betoogt de advocaat.

In Nederland worden dodelijke verkeersslachtoffers nooit gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Uitspraak 10 december.(jurgenswart.wordpress.com)_

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.