Rechter commissaris hoeft niet te getuigen

IMG_1268_reasonably_smallDEN BOSCH – Het gerechtshof wijst een verzoek af van advocaat Willem Jan Ausma om een rechter commissaris (rc) van de rechtbank Den Bosch te mogen ondervragen als getuige in een moordzaak. Ausma wil van de rc weten waarom deze vond dat een anonieme getuige geen gevaar liep.

Willem Jan Ausma

Ausma verdedigt de 51-jarige Johan S. die tot 18 jaar is veroordeeld voor de moord op xtc-producent Mohamed Yaacoubi. Diens lichaam werd in 2002 gevonden in visvijver Ekkersweijer in Son. S.  hangt door verklaringen van zijn ex-vriendin en van een anonieme getuige.

getuigen

De advocaat wil deze anonieme getuige ondervragen. Ausma mocht alleen schriftelijke vragen stellen terwijl de rc eerst anders had geoordeeld. Maar het hof verbiedt hem vragen te stelen aan deze rc. Het hof wijst 2 andere getuigen toe. Deze getuigen hebben volgens Ausma gezegd dat iemand anders de moord heeft gepleegd. Een nieuwe datum is nog niet bekend. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 november 2012 Moordzaak Ekkersweijer advocaat wil rechter commissaris horen als getuige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.