De oorlogjes van huisbaas Vloet

HuisbaasTwitter-01UTRECHT – Het vervelende aan alle misdragingen van huisbaas Vloet is dat ze in het strafrecht erg onschuldig zijn. Natuurlijk is het vervelend voor huurders als deze opgewonden, zeer scherpe huisbaas in hun directe leefomgeving infiltreert. De scheldwoorden die de slachtoffers vervolgens naar hun hoofd krijgen zijn verre van lachwekkend. Maar in vergelijking met de zaken anders bij de meervoudige kamer langskomen, gaat de zaak tegen Vloet helemaal nergens over.

nazihufters

Dat zorgt samen met het grote talent van de erudiete Vloet om komisch te vertellen voor een losse sfeer in de rechtbank.  Huisbaas Vloet spreekt  in zijn brieven over de dienst afpersing die nazwethouder, die nazi-hufters van uw gemeente’ ‘Omdat u uit het buitenland afkomstig bent en omdat u belang heeft bij dat afpersen, weet ik niet of ik u op uw woorden kan vertrouwen. Niettemin eis ik van u dat u onmiddellijk de nazi-hufters die het betreft en die ik inmiddels allemaal met hun namen en hun achtergrond ken, straft voor hun misdaden tegen mij en tegen mijn familie. Hun misdadig gedrag verschilt in niets van het opereren van de maffia criminelen uit Napels. Dit is een letterlijk citaat uit een brief van Vloet aan een wethouder Gilbert Isabella. De wethouder deed aangifte.

oorlog

De officier heeft de tekst letterlijk opgenomen in de dagvaarding. Vloet geeft het toe. Maar hij vindt dat hij zich scherp mag uitdrukken. Hij heeft een conflict met de gemeente en dan moet je af en toe oorlog kunnen voeren, luidt zijn verdediging. Alle andere beledigingen zijn ook oorlogjes, vindt hij.

secretaresse

Maar zo’n oorlogje heeft hij gisteren ook gevoerd met de secretaresse van de officier toen hij opbelde om te vertellen dat hij zijn borgsom niet wilde betalen. Hij kreeg de officier niet te spreken en hij vroeg aan die secretaresse of hij soms zelf even langs moet komen. De officier gebruikt het als voorbeeld in haar verhaal om aan te geven dat huisbaas Vloet onverbeterlijk is. Hij gaat niet stoppen met zijn oorlogjes tegen zijn medemensen. De officier wil hem 7 maanden achter de tralies. Utrecht is Vloet zat, beweert de officier.

hetze

Maar er zitten wel een paar gaatjes in dat bewijs. Advocaat Senzcuk noemt het een hetze van de gemeente. Het zijn losse incidenten, zegt de advocaat. Hij vindt een voorwaardelijke straf op zijn plaats zeker omdat Vloet net naam en toenaam wordt genoemd in alle media. Uitspraak 13 december. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

23 november 2012 Huisbaas Vloet op borgtocht vrij

22 november 2012 Officier wil huisbaas Vloet nog een weekje binnen houden

8 november 2012 Huisbaas Vloet 2 weken in de cel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.