Eis 14 jaar voor moord op rapper in Lelystad

hof leeuwardenLEEUWARDEN – De advocaat generaal eist 14 jaar gevangenisstraf tegen de 26-jarige R.J. voor de moord op de rapper Purl Vijent uit Lelystad.

gerechtshof

Rapper Purl Vijent werd tijdens het uitgaan op 30 oktober 2010 in Lelystad aangevallen door de verdachte. De twee zouden al langere tijd ruzie met elkaar hebben gehad. De rapper overleed de volgende dag  in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

voorbedachten rade

Het openbaar ministerie is ervan overtuigd dat J. zich schuldig heeft gemaakt aan moord, want omstanders verklaren dat de verdachte Vijent naderde over een afstand 4 meter. De verdachte sprong vervolgens in de lucht en sloeg het slachtoffer  met zijn vuist met daarin een mes boven op het hoofd. Daarna sloeg hij het slachtoffer met kracht in zijn gezicht. De verdachte vluchtte op een gereedstaande fiets. Een schoolvoorbeeld van voorbedachten rade, vindt het om.

strafblad

De officier van justitie eiste 16 jaar. De rechtbank legde 10 jaar op omdat de verdachte geen strafblad had. De advocaat-generaal vindt een gevangenisstraf van 14 jaar passend Verdachte heeft het slachtoffer op buitengewoon lafhartige wijze van het leven beroofd. Daarbij komt dat het uitgeoefende geweld heeft plaatsgevonden op de openbare weg waar willekeurig publiek bij aanwezig was. Uitspraak 13 december. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.