36000 kilo levensgevaarlijk illegaal vuurwerk

vuurwerkASSEN – De rechter commissaris stelt 3 leden van een vuurwerkbende 2 weken in bewaring. De regionale milieuteams van de politie namen deze week op verschillende plaatsen 36.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag.

China

De politie hield 3 mannen 26,38 en 48 jaar oud aan. Zij komen uit Emmen en Ter Apel. De bende importeerden het illegale vuurwerk uit China, via België en Polen om te verkopen aan particulieren. De hoofdverdachten werken in de legale vuurwerkhandel. Zij maakten voor de illegale handel gebruik van hun legale netwerk.

massa-explosief 

De politie doorzocht in totaal twaalf locaties in de provincie Drenthe. Naast het vuurwerk zijn bij de doorzoekingen 4 vuurwapens, contant geld en 4 personenauto’s in beslag genomen. Het vuurwerk bestaat uit onder andere lawinepijlen, vlinders en flowerbeds.  Het vuurwerk is van de zwaarste gevaarcategorie en is massa-explosief. Als één stuk vuurwerk ontbrandt, gaat de hele partij tegelijk de lucht in. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.