Doodschieten zus op Moederdag was een ongeluk

PvJ_reasonably_smallDEN BOSCH – Het gerechtshof geeft de 29-jarige Ferry S. 5,5 jaar cel voor een poging tot doodslag op zijn broer schuld aan de dood van zijn zus. Het openbaar ministerie had 10 jaar gevangenisstraf geëist wegens doodslag en poging tot doodslag.

moederdag

De verdachte kreeg op moederdag in de woning van zijn zus ruzie met zijn broer. Hij schoot in de richting van zijn broer. Op dat moment kwam zijn zus tussenbeide. Zij werd door de kogel getroffen en overleed.

door schuld

Het hof gelooft niet dat het de bedoeling van de man was om zijn zus te raken. Wel vindt het hof dat haar dood hem te verwijten valt. De man heeft in een woning met een vuurwapen geschoten, terwijl hij wist dat anderen dichtbij waren. Het gerechtshof noemt dat roekeloos

rechtbank

De rechtbank in Maastricht had de verdachte eerder veroordeeld tot 3 jaar cel en hem vrijgesproken van schuld aan de dood van zijn zus. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

21 november 2012 Zustermoord of noodlottig ongeval op moederdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.