1 miljoen per maand

money (1)UTRECHT – D e 51-jarige Johan krijgt van de rechtbank 21 maanden cel voor een gigantische btw-fraude.  Elf andere kampers, personeelsleden en familie,  krijgen wat lichtere straffen voor iets wat rechter Alex van Maanen een schijnconstructie noemt.

miljoenen euro’s

De bedrijven van Johan leverden aan niet bestaande missing traders. In die schijnconstructie verdween de goederenstroom, voor miljoenen euro’s aan potten en pannen. Het witgewassen geld kwam er aan de andere kant weer uit. Maar op Schiphol liepen de volgeladen geldlopers van Johan  in de gaten.

plukken

Johan krijgt ongeveer een maand gevangenisstraf per witgewassen miljoen. Dat lijkt een goede deal. Iemand die zo handig is met het wegsluizen van geld zal nog wel enig geld naar veiligere plekken hebben gesluisd. We hoeven ons weinig zorgen te maken over Johan. Hoewel de officier van justitie aankondigt dat zij Johan en al zijn medeverdachten gaat plukken. Maar eerst volgt het hoger beroep. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

31 oktober 2012 Missing trader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.