Sneeuw

sneeuw A9hZZc2CIAAptWRUTRECHT – Sneeuw is altijd een stoorzender in de rechtbank. Bij meervoudige kamerzittingen leidt een paar centimeter sneeuw tot grote vertragingen omdat een gemiddelde meervoudige kamer zitting tien mensen op een plek moeten zijn. Voor de vaak te vol geplande politierechterzittingen is extreem weer een zegen. Want als er een paar mensen niet komen, heeft de politierechter tijd voor iedereen.

doorrijden

Ook de 71-jarige Peter is er niet. Peter heeft zich schuldig gemaakt aan een van de meest voorkomende strafbare feiten in Nederland. Hij is weggereden  na een aanrijding. Wie naar de politierechterrol kijkt, denkt al snel dat dit een autochtone gewoonte.

advocaat

Meestal duurt zo´n  zaakje  een paar minuten en de politierechter geeft een boete van een paar honderd euro. Maar Peter gelooft in zijn onschuld. Hij heeft zelfs een advocaat in de arm genomen. Peters advocaat, Francine den Hertog, is er wel. Ze zegt dat de bejaarde Peter graag was gekomen  Omdat hij zijn verhaal wil vertellen. Ze begrijpt niet waarom hij er niet is en ze wijst op de sneeuw buiten waar half Nederland in vast zit.

meerijden

Als u de zitting iets later op de dag plant, zet kan ik hem wel meenemen in mijn auto, zegt de advocate  Staat u daar voor in dan vraagt rechter Mirjam Oostendorp. Maar dat wil advocate Den Hertog ook weer niet beloven Blijkbaar komt zij wel zo eerlijk over. dat de rechter Oostendorp gelooft dat Peter er op de volgende zitting zal zijn. Op 5 februari gaat de zaak verder. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.