Witteboorden elektriciteitsbedrijf weer vast

assen_om_2008ASSEN – De rechter commissaris stelt een voormalig directeur van elektricteitsbedrijf Rendo 2 weken in bewaring. De FIOD houdt de directeur van Rendo nog 3 dagen vast om hem te kunnen ondervragen. Drie verdachten, ook witte boorden, die zijn ondervraagd door de FIOD, zijn weer vrijgelaten.

Steenwijk  

De mannen schijnen het bedrijf Rendo voor miljoenen te hebben opgelicht bij de bouw van een nieuwe energiecentrale in Steenwijk. Rendo moest die centrale door een ander bedrijf laten bouwen. Dit bedrijf was in handen van de 2 verdachten.

Eind 2009 hebben de twee verdachten hun aandelenpakket verkocht aan de onderneming die de nieuwe centrale beheert, met miljoenen winst. Het bedrijf heeft van dit bedrag tot op heden minimaal de helft  betaald op bankrekeningen van aan de beide directeuren gelieerde vennootschappen. De onderneming heeft deze miljoenen betaald uit de leningen die door Rendo werden verstrekt ter financiering van de centrale. Op het moment dat Rendo een bedrag  overmaakte, werd dezelfde dag of enkele dagen later een deel van dat bedrag doorbetaald aan beide verdachten.

beslag 

De Fiod heeft deze week voor miljoenen beslag gelegd op woonhuizen, grond en bankrekeningen van de verdachten en hun bedrijven.  Het onderzoek komt voort uit een ander  onderzoek naar de voormalig directeur van Rendo. In dat onderzoek wordt hij verdacht van het aannemen van één miljoen euro aan steekpenningen bij de overname van een deel van Rendo in 2006 door Electrabel. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

29 mei 2012 Witte boorden weer vrij directeuren elektriciteitsfraude vrijgelaten

15 mei 2012 Witte boorden weer twee weken naar binnen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.