De lichten van de politieauto

utreUTRECHT –  Arne is 19 jaar jong. Maar hij is zo oud dat zijn vader niet het woord mag voerden bij de politierechter. Dan hebben we een probleem zegt de vader. Hij klinkt of hij niet mee wil werken. Maar vader is blijkbaar ook gezagsgetrouw want hij gaat een stoeltje naar achteren en hij houdt de hele zitting zijn mond.

stadslicht

Arne attendeerde 2 agenten erop  dat hun stadslicht  niet functioneerde. Ze controleerden hun verlichting. Volgens de agenten was er niets mis. Arne bleef maar terugkomen en hij schold de agenten uit voor kankerlijers. Op de zitting begint hij nog een kansloze discussie met rechter MIrjam Oostendorp hoe je precies moet controleren of je stadslicht nog werkt,

beschikking

De agenten deden aangifte. Arne kreeg een beschikking thuisgestuurd van 400 euro en volgens Arne maakte hij bezwaar. Volgens het CJIB kwam er geen bezwaar binnen. Arne kreeg een verhoging thuisgestuurd. Hij betaalde 800 euro.

post

De officier maakt duidelijk dat er in haar ogen geen bezwaar is gemaakt. Toch is ze zo vriendelijk geweest om Arne te dagvaarden zodat hij zijn verhaal kan doen. Arne mag zijn bezwaar nu toelichten bij rechter Mirjam Oostendorp. Post raakt niet zomaar weg was vroeger het antwoord als een verdachte zei dat zijn post niet was aangekomen. Maar ook de post is niet meer heilig, want rechter Oostendorp geeft Arne zijn zin.

eigenwijs

Veel maakt het niet uit voor de loop van het recht in Nederland. Arne gebuikt zijn kans vooral om te klagen over de politie. Hij is ooit in elkaar geslagen en de dader is vrijgesproken. Dat wil hij liefst 10 keer vertellen. Rechter Oostendorp vindt Arne vooral een naar, eigenwijs mannetje dat uit moet kijken met zijn eigenwijze gedoe niet veel vaker voor de rechter komt. Zij legt een boete van 400 euro op. Dat vindt Arne weer niet zo erg want hij krijg 400 euro teruggestort. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.