Een onschuldige opmerking van de neef van Slager Pott

 

ladder

UTRECHT – De neef van de vermoorde slager Jan Pott heeft het zwaar. Hij moet ermee leven dat een opmerking van hem over zijn oom tot diens dood heeft geleid. Advocaat Louis de Leon lijkt te vinden dat neef Johannes tussen de rest van de familie van de vermoorde slachtoffer op de publieke tribune te zitten, en zeker niet in het verdachtenbankje tussen de 3 overvallers die de dood van Jan Pott op hun geweten hebben. De officier heeft 5 jaar geeist tegen de neef. De officier ziet hem als tipgever.

keurslager

Volgens De Leon is het zo gegaan: K. vertelde aan de hoofdverdachte Femu S. -tegen wie 15 jaar is geeist- dat zijn oom als een eenvoudige keurslager toch veel geld had verdiend.  Met hard werken kun je het ver schoppen was de moraal van dit gesprekje volgens De Leon. S. heeft daarna ontlastend verklaard over de neef en de neef moet zo snel mogelijk vrij,  betoogt De Leon. Het is volgens deze advocaat wel duidelijk dat S. met een andere verdachte in de woning van de slager is geweest.

mengprofielen

Maar ook aan die zekerheid wordt getrokken vandaag. Volgens Willem Jan Ausma zijn er alleen dna mengprofielen zijn gevonden. En daarom is er geen bewijs dat S. in de woning is geweest.  Ausma ziet ook geen bewijs voor doodslag. Diefstal met geweld. met de dood tot gevolg zou het kunnen zijn, betoogt de advocaat.  Daar staat geen 15 jaar op, zegt Ausma. Uitspraak 21 december. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 december 2012 Het meest fundamentele recht van slager Jan Pott

21 november 2012 Een vaderdagscadeau voor slager Jan Pott

22 oktober 2012 De moeder van Rafaellito hoeft niet meer terug te komen als getuige

31 juli 2012 Wie plaatste de ladder bij het huis van slager Pott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.