Een schreeuw om hulp door een agente te krabben

Utrecht-20120322-00145UTRECHT – Het was een schreeuw om hulp,  zegt de 49-jarige Anja tegen de politierechter. Kapster Anja was al jaren niet naar het café geweest en nu wilde ze gaan drinken. Dat sms’je alarmeerde haar familie. Haar tweelingzus sleepte haar het café uit. De politie kreeg een melding dat er een vrouw tegen haar wil werd meegenomen.

borrels

Een vrouwelijke agente controleerde de wagen. Ze trok de deur aan Anja’s kant open. Anja die van 2 borrels erg dronken was geworden, wilde haar tweelingzus verdedigen en zij krabde de agente tot bloedens toe. Anja moet bij een rechter komen want het openbaar ministerie tilt zwaar aan het mishandelen van agenten, vertelt officier Frederiek Remeijer.

schadevergoeding

De jonge agente vertelt aan de rechter dat ze niet begrijpt waarom deze boze mevrouw haar te lijf wilde terwijl ze haar alleen wilde helpen. Ze wil 250 euro schadevergoeding. Officier Remeijer is het daarmee eens. Ze eist daarnaast een boete van 250 euro. De politierechter neemt de boete over, maar zij verlaagt het schadebedrag naar 150 euro. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.