Echtgenoot vermoorde Marokkaanse vrouw ontkent alles

Utrecht-20120322-00145UTRECHT – De 45-jarige Ahmed E. ziet er na 3 maanden gevangenschap niet meer uit als een man die zijn vrouw te lijf zou kunnen gaan. Met spierwit gezicht komt hij uit de cellengang. E. heeft een typisch oude Marokkaanse gewoonte van stal gehaald. Hij ontkent het onmogelijke tegen alle klippen op.

honkbalknuppel

Zijn vrouw is met een honkbalknuppel geslagen en daarna is hun woning aan de Schonauwensingel in Utrecht in brand gestoken. Ze waren samen in de woning. Advocaat Tjalling van der Goot komt met de  ijzersterke logica dat als E. dit niet op zijn geweten heeft, zijn echtgenote het zelf moet hebben gedaan.

scenario

De 34-jarige vrouw moet zichzelf hebben geslagen met de knuppel. En omdat er geen benzine is gevonden op de schoenen van Achmed E. moet zij dan ook zelf de boel in brand hebben gestoken. De advocaat wil nu weten of het letsel van de vrouw dit scenario onmogelijk maakt.

IVF

Dat is een lastige klus want het lichaam van de Marokkaanse vrouw wordt op dit moment onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Dat duurt eindeloos. Als dat onderzoek klaar is dan wordt er onderzocht of de vrouw mogelijk door de hormonen die horen bij een IVF behandeling raar is gaan doen, want dat wil Van der Goot ook weten.

Pieter Baan

Ondertussen probeert het Pieter Baan Centrum uit te zoeken hoe raar E. zelf is Hij wordt daar geobserveerd. Op 9 januari is er een regiezitting. Eind maart is de inhoudelijke behandeling. (jurgenswart/andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

13 september 2012 Echtgenoot vermoorde Marokkaanse vrouw 3 maanden voorarrest erbij

31 augustus 2012 Echtgenoot vermoorde vrouw Hoograven 2 weken binnen

 

lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.