Het geschonden beroepsgeheim van de notaris

ArnhemARNHEM – De advocaat generaal eist 120 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke tegen de 45-jarige M.P., notaris uit Arnhem,.De notaris zou een valse datum op een koopovereenkomst hebben gezet. De notaris is 2 jaar geleden door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken van het vervalsen van dit document 8 jaar geleden.

vleeshandel

De zaak draait om een overeenkomst tussen 2 broers die actief zijn in de vleeshandel. De broers hadden in oktober 2004 een overeenkomst gesloten. Op 4 december van dat jaar stapten ze bij de notaris binnen. De notaris noteerde een datum in oktober in de akte. De notaris geeft dat ook toe. Hij zegt dat het een vergissing is.

beroepsgeheim

De zitting van het hof verloopt chaotisch. Raadsman Louis de Leon, die 2 vleeshandelaren verdedigt, zegt dat het bewijs in deze hele zaak de prullenbak in moet. De notaris heeft zijn beroepsgeheim geschonden toen hij met de belastingdienst in gesprek was over de twee handelaren zegt De Leon. Hij zegt dat het hof deze onrechtmatig verkregen informatie niet mag gebruiken.

verschoningsrecht

Het hof vergadert lang over de verzoeken van de raadsman. Hij mag de notaris horen als getuige. De notaris beroept zich in het vervolg in de zaak tegen de broers op het verschoningsrecht. De advocaat generaal eist tegen de vleeshandelaren 2 maanden en 6 weken gevangenisstraf. De uitspraak is op 21 december. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.