Hoger beroep ADO keeper Gino Coutinho ingetrokken

 

ado_profile_biggerLEEUWARDEN – Het hoger beroep in de zaak tegen ADO-keeper Gino Coutinho is van de baan. Dat vertelt advocaat Vincent van der Velde. Coutinho  is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 240 uur werkstraf en 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf vanwege hennepteelt. Die straf blijft staan.

hennepkwekerij

In de boerderij van Coutinho in Ens werd een hennepkwekerij gevonden. De vader van de keeper nam de schuld op zich. Hij kreeg de hoogste straf, 2 jaar. Het openbaar ministerie en Coutinho tekenden hoger beroep aan.

hoger beroep

Dat appel zou vandaag dienen. Advocaat Vincent van der Velde was al onderweg naar Leeuwarden maar een kwartier voor de zitting bood de advocaat generaal alsnog aan om het hoger beroep in te trekken. En alhoewel client principieel het oneens was met de veroordeling bij de rechtbank, heeft de hele kwestie nu lang genoeg geduurd. Coutinho gaat zich weer volledig richten op het ballen vangen, antwoordt Van der Velde.

ontneming

Helemaal klaar is Coutinho nog niet met justitie. Want het openbaar ministerie heeft een ontnemingsvordering aangekondigd. Het openbaar ministerie wil 80.000 euro gaan plukken bij Coutinho en 400.000 euro bij zijn vader. (jurgenswart.wordpress.com)

Een gedachte over “Hoger beroep ADO keeper Gino Coutinho ingetrokken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.