In 7 maanden geen onderzoek naar vingerafdrukken wel vrijspraak

utreUTRECHT – De politierechter spreekt de 32-jarige Nico vrij van het bezit van cocaïne. In het dashboardkastje van de auto waarin Nico reed lag weliswaar een zakje met 2 bolletjes cocaïne. Maar de politierechter ziet geen bewijs dat Nico de eigenaar was van deze drugs.

dashboardkastje

Nico reed in de auto van een vriend, toen hij werd gecontroleerd. Advocaat Charles Starmans vertelt dat Nico geen rijbewijs bij zich en dat hij in het dashboardkastje keek waar de politie bij was. Volgens Starmans pleit dat voor Nico. Bovendien heeft de vriend een brief geschreven om Nico vrij te pleiten.

vingerafdrukken

Het zakje cocaïne is naar het NFI gestuurd om het te onderzoeken op vingerafdrukken. Dat duurde een eeuwigheid. En het zakje bleek uiteindelijk vernietigd, vertelt Starmans. De officier ziet voldoende bewijs. De eis luidt 120 uur werkstraf. Maar de rechter denkt daar heel anders over. (jurgenswart.worpdress.com)

lees ook

10 september 2012 4 maanden is te weinig om een zakje te onderzoeken op vingerafdrukken

4 mei 2012 Harddrugs in het dashboardkastje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.