Hoe een keurige directiesecretaresse 650.000 euro achterover drukte

Rechtbank-UtrechtUTRECHT – De zaak tegen de 43-jarige Suze begint te laat. Suze is in de advocatenkamer terechtgekomen. Die kamer is weliswaar in principe openbaar maar een tandenloze junk zal niet snel zo diep de rechtbank binnenkomen zonder dat de beveiliging ingrijpt. Niemand in de rechtbank heeft eraan getwijfeld dat Suze advocaat was.

wachtwoord

Het is tekenend voor Suze.Volgens haar ex-vriend had ze het hoog in de bol. Haar baas bij een onderdeel van Rabobank vertrouwde Suze volkomen. Ze mocht de rekeningen betalen. Haar baas moest dat controleren, maar ze kreeg zijn wachtwoord. Dat was gemakkelijker.

factuur

Toen ze een rekening van 4000 euro kreeg voor het onderhoud van haar appartement ging ze voor de eerste keer de fout in. Ze had al een bedrijf maar ze opende nu een bankrekening bij ING voor haar bedrijf. Ze stuurde een factuur naar de Rabobank.

tweede controle

Daarna deed Suze dat nog 25 keer. Ze liep tegen de lamp omdat ze een betaling van meer dan 50.000 euro uitvoerde. Daar moest een tweede controle overheen. Toen werd duidelijk dat er geen contract was met het bedrijf van Suze. Ze had 6,5 ton overgeboekt. Op haar rekening stond nog 2 ton. Die kon de bank direct inpikken..

rijkdom

Suze kocht een BMW en ze boekte luxevakanties van de rest van het geld. Ze vertelt aan de rechtbank dat ze in haar jeugd grote rijkdom en grote armoede heeft gekend na de scheiding van haar moeder en haar stiefvader. Ze biedt talloze keren haar excuses aan aan haar baas, want ze weet wel heel goed hoe het allemaal hoort.

werkstraf

Ze moet nog 425.000 euro terugbetalen. Dat doet ze nu met 100 euro per maand. Rechter Bender merkt op dat in dit tempo meer dan 100 jaar gaat duren. Daar is haar leven te kort voor, denkt de rechter.De officier eist 180 uur werkstraf. Dat is heel vriendelijk. De officier vertelt dat de zaak lang op de plank heeft gelegen. Omdat advocate van Suze dacht dat Rabobank misschien wel akkoord zou gaan met een sepot.

controle

Rabo voelde daar helemaal niets voor. Rabo wil het geld terug en de bank eist dat als een benadeelde partij De officier is het daarmee eens. Dat betekent dat de staat allerlei kosten moet gaan maken omdat de Rabobank haar zaakjes niet op orde heeft. Advocate Henriette de Kroon maakte er terecht een punt van dat het bedrag wel heel erg is opgelopen omdat Rabobank niet controleerde. Uitspraak 21 december. (jurgenswart.wordpress.com)

leees ook

27 december 2012 Keurige directiesecretaresse krijgt van de rechtbank flinke werkstraf bovenop de eis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.