Advocaten groepsverkrachters blijven zeuren om rechtspsycholoog Van Koppen

paleis-2_reasonably_small_thumbARNHEM – Het hof houdt de zaak aan tegen 5 verdachten uit Utrecht die zijn veroordeeld omdat ze hebben meegedaan aan 3 groepsverkrachtingen. De advocaten proberen opnieuw de geloofwaardigheid van de meisjes die volgens de rechtbank zijn verkracht, in twijfel te trekken.

betrouwbaar

De rechtbank veroordeelde 7 verdachten. De jongens kregen straffen tot 5 jaar. De rechtbank gaf toe dat het gedrag van de slachtoffers vreemd was. Maar de rechtbank concludeerde op basis van een eigen gedragsdeskundige dat de verklaringen van de meisjes wel betrouwbaar waren.

rechtspsycholoog

De advocaten vroegen in Utrecht al om rechtspsycholoog Peter van Koppen. De rechtbank wees dat af. Bij het hof herhalen de advocaten hun verzoek. Ook willen ze de slachtoffers nog een keer horen. Het hof beslist volgende week over deze verzoeken. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

22 oktober 2012 Laatste groepsverkrachter veroordeeld tot gevangenisstraf en voorwaardelijke tbs

9 oktober 2012 Officier eist opnieuw jeugd tbs voor jongen die vriendin uitleende voor groepsverkrachting

18 april 2012 Tot 5 jaar gevangenisstraf voor groep verkrachters

4 april 2012 Een onbegrijpelijke eis

3 april 2012 Officier eist jeugd-tbs wegens groepverkrachting

30 maart 2012 Homo deed niet mee aan groepsverkrachting

16 februari 2012 Onhandig maar niet vooringenomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.