Geen dossier naar advocaat zaak tegen corrupte brigadier uitgesteld

politielogo_biggerUTRECHT – De agenda van de rechtbank is bomvol. Zo moest de zaak de man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord worden uitgesteld naar 9 januari omdat er in december geen tijd meer was.

politie Utrecht

Die zaak had bij nader inzien prima gepast in de ochtend die  is uitgetrokken voor de zaak tegen een brigadier van de politie Utrecht. De 37-jarige brigadier, M. S. uit Utrecht, is volgens het openbaar ministerie corrupt. Hij zou als politieambtenaar steekpenningen hebben aangenomen.

wiet

De brigadier zocht tegen betaling in de politiesystemen naar kentekens. De man voor wie hij dat deed, staat tegelijk voor de rechter. Het is de 32-jarige M. A. Deze verdachte zou de brigadier hebben verleid met wiet drank en geld.

einddossier

Officier van justitie Ferry van Veghel moet met veel schaamte bekennen dat het einddossier in deze zaak niet is verstuurd naar de advocate van de brigadier, Marjolein Hees. Zij heeft de zaak niet kunnen voorbereiden en zij vraagt aanhouding. Dat krijgt zij natuurlijk ook. De zaak gaat begin maart verder. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 juni 2012 Corrupte brigadier vrijgelaten

1 juni 2012 Brigadier achter de tralies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.