Topcrimineel moest naar de dokter in Marokko

kuijpers_thumb-hoofdUTRECHT – Ook tijdens de tweede zitting houdt topcrimineel Karim el M. vol dat hij in Marokko was tijdens de bankoverval waarvan hij wordt beschuldigd. Omdat nog verder te staven zwaait zijn nieuwe raadsman Jan Hein Kuijpers met een doktersrecept dat 4 dagen voor de overval in Driebergen, is uitgeschreven in Marokko.

Jan Hein Kuijpers

De agenten die Karim el M. herkenden als de gevluchte overvaller en zijn foto op 24 mei 2011 all over het internet gooiden, zitten fout volgens Kuijpers. Hij wil verder dat de Marokkaanse dokter als getuige wordt gehoord. De medeverdachte die 9 jaar uitzit voor de overval moet ook  getuigen, vindt de advocaat. En bovendien wil hij weten waarom de stempels in het paspoort van El M. vals zouden zijn.

paspoort

Officier Ferry van Veghel voelt daar niets voor. Als hij vertelt hoe het valse paspoort van El. M herkend is dan is de truc waardeloos geworden. Hij wil de deskundigen wel laten getuigen in de rechtbank. De officier vertelt ook dat op dit moment nog steeds onderzoek wordt gedaan in de geautomatiseerde systemen in Marokko Iedereen die dat land binnenkomt, wordt geregistreerd. De zaak kan over 3 maanden worden behandeld, denkt Van Veghel.

De rechtbank doet op 20 december uitspraak over de verzoeken van de verdediging. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

26 juni 2012 Verdachte van de nationale opsporingslijst 2 weken binnen

29 november 2011 Overvaller nog spoorloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.