Directeur Gelredome verdient 2 jaar in hoger beroep

ausmaARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 47-jarige Jasper van A. uit Arnhem tot 10 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn echtgenote. Het openbaar ministerie heeft al 2 keer 15 jaar cel geëist. Van A. komt eerder vrij maar hij zal ermee moeten leven dat hij te boek staat als de moordenaar van de moeder van zijn kinderen.

Willem Jan Ausma

Het hof is het namelijk niet met advocaat Willem Jan Ausma eens dat in deze zaak sprake is van doodslag. Volgens het gerechtshof heeft de verdachte zich kalm kunnen beraden voordat hij met een honkbalknuppel insloeg op zijn echtgenote die hun gezin in de steek wilde laten. .

kinderen

Toch legt het hof 2 jaar minder op dan de rechtbank. De raadsheren stellen het belang van de kinderen voorop.  Als het mogelijk is om ooit de band tussen vader en kinderen te herstellen dan moet een gevangenisstraf niet in de weg staan,vindt het hof. Het hof weegt zwaar mee dat van A. zelf 112 heeft gebeld en dat hij compleet open kaart heeft gespeeld. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

4 december 2012 Moord of doodslag dat kan 7 jaar schelen voor de directeur van het Gelredome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.