Hennepknippers na geslaagde wraking toch veroordeeld

amersfoort-20120928-00372_thumbAMERSFOORT – Na heel veel juridisch gedoe heeft de politierechter in Amersfoort  op 14 december 3 hennepknippers veroordeeld tot werkstraffen. Daarmee is  de zaak tegen 5 verdachten geëindigd met 5 veroordelingen tot 50 uur onvoorwaardelijke werkstraf.

Amersfoort

De 5 mannen werden tegelijk aangehouden toen ze in een flat hennep stonden te knippen. Op 28 augustus veroordeelde politierechter  Muller al 1 knipper. Tijdens de uitspraak in de tweede zaak werd zij gewraakt door advocaat Julien Maalste. De wrakingskamer gaf de advocaat voor het grootste deel gelijk. Muller mocht nog in een zaak haar uitspraak afmaken.

binnentreden

De andere 3 verdachten staan bijna 3 maanden later in Amersfoort voor politierechter Kranenbroek, Zij luistert naar het verweer van Maalste en zij komt tot dezelfde conclusie als haar gewraakte voorganger. De politie heeft niet correct gehandeld bij het binnengaan van de woning. Maar het recht waar Maalste zich op beroept, beschermt alleen de huurder van de woning. Een knipper is in hoger beroep gegaan. (jurgenswart) (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

19 september 2012 Een geslaagde wraking van een politierechter

28 augustus 2012 Een kroniek van een aangekondigde wraking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.