Het meest fundamentele recht van slager Jan Pott

 

ladder_thumbUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 4 mannen die betrokken zijn bij de dood van de 80-jarige slager Jan Pott tot gevangenisstraffen uiteenlopend van 3 tot 13 jaar. De mannen pleegden een woningoveral en lieten de slager gekneveld achter. Zijn mond werd afgeplakt met tape, waardoor hij is gestikt.

doodslag

De rechtbank veroordeelde de twee hoofdverdachten, Femu S. en Antoinne M. tot 13 jaar wegens doodslag. Deze 2 mannen zijn volgens de rechtbank in het huis van de slager geweest. De rechtbank acht dat bewezen op basis van DNA-onderzoek, getuigenverklaringen en  afgeluisterde gesprekken.

geld

De rechtbank oordeelt dat de twee de woning zijn ingegaan om geld te stelen. In de woning troffen zij de 80-jarige slager Pott aan. Het slachtoffer is achtergelaten met geboeide polsen en enkels, en zijn mond was afgeplakt met duct tape. Daarbij hebben verdachten naar het oordeel van de rechtbank het risico op de koop toe genomen dat het slachtoffer als gevolg van verstikking zou komen te overlijden.

hebzucht

Een dergelijke woningoverval met dodelijke afloop schokt de rechtsorde zeer en brengt ook buiten de directe omgeving van het slachtoffer angst en gevoelens van onveiligheid teweeg, aldus de rechtbank. De twee mannen hebben enkel gehandeld uit hebzucht. De rechtbank neemt dit de twee zeer kwalijk. Het slachtoffer is het meest fundamentele recht dat een mens toekomt, het recht op leven ontnomen. De nabestaanden van het slachtoffer is een groot en onherstelbaar verlies en onnoemelijk veel verdriet toegebracht.

medeplichtigen

Een 28-jarige man die buiten was gebleven, maar wel betrokken was bij de overval, werd wegens medeplichtigheid veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Een 33-jarige neef van de slager die informatie over de slager en zijn financiën aan één van de hoofdverdachten gaf, kreeg drie jaar gevangenisstraf opgelegd, eveneens wegens medeplichtigheid. (jurgenswart.anderverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

10 december 2012 Een onschuldige opmerking van de neef van slager Pott

21 november 2012 Een vaderdagscadeau voor slager Jan Pott

22 oktober 2012 De moeder van Rafaellito hoeft niet meer terug te komen als getuige

31 juli 2012 Wie plaatste de ladder bij het huis van slager Pott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.