Keurige directiesecretaresse krijgt van de rechtbank flinke werkstraf bovenop de eis

MiddenUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 43-jarige Suze tot een werkstraf van 240 uur een 3 maanden voorwaardelijkje gevangenisstraf. De rechtbank is daarmee fors strenger dan de officier van justitie. die 180  uur werkstraf had geëist waarvan zelfs nog  80 uur voorwaardelijk wegens het innen van valse facturen en witwassen.

 

Rabobank

Suze was directiesecretaresse bij een onderdeel van Rabobank. Ze deed de betalingen en ze boekte met het wachtwoord van haar baas 650.000 euro over naar haar eigen rekening. Ze liep tegen de lamp toen ze een te groot bedrag overboekte. Ze moet nog ruim 4 ton terugbetalen die ze had opgemaakt aan luxegoederen.

gevangenisstraf

De rechtbank stelt vast dat er eigenlijk gevangenisstraf op dit feit staat. De enige reden waarom Suze niet naar de cel hoeft, is omdat het openbaar ministerie deze zaak 2 jaar en 4 maanden zonder enige noodzaak in een diepe la heeft laten liggen. In ieder geval is de maximale werkstraf aan de orde, vindt de rechtbank. De rechtbank wijst de vordering van Rabobank toe, maar de staat gaat het geld niet voor de bank innen. (jurgenswart/anderverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 december 2012 Hoe een keurige directiesecretaresse 650.000 euro achterover drukte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.