Een hardwerkende podiumbouwer zonder advocaat

RB_UTRECHTUTRECHT – Er zijn meer dan 600 officier van justitie in Nederland. De meeste officieren zouden u naar de gevangenis sturen. Dat zegt officier Ivo Out tegen de 29-jarige Simon N. Simon heeft een vriend keihard tegen zijn nek geslagen.

geweldstraining

Het was een harde klap maar die voor iemand met een blanco strafblad goed zijn voor een geldboete, maar Simon is al vier keer veroordeeld voor allerlei geweld. In 208 heeft hij een cursus gevolgd forensische geweldstraining,.Hij heeft die cursus niet afgemaakt want opeens was de proeftijd afgelopen. Hij heeft er wel veel geleerd, zegt hi tegen politierechter Simone Wijna..

ZZP’er

Een jaar geleden is Simon toch weer de fout in gegaan. Hij sloeg een vage kennis die een vriendin lastig viel tegen de grond. Het was niet heel erg maar officier Out heeft een punt. Hoewel het ook bluf is, want Simon is niet alleen een geweldpleger. Hij is ook een aardige jongen die als eerzame ZZP’er in de zomer 7 dagen per week keihard werkt als podiumbouwer Hij verdient zelfs zoveel dat hij zelf zijn advocaat moest betalen. Simon houdt dat geld in zijn zak. Hij doet zelf zijn verdediging. Dat gaat hem redelijk af, want hij weet zichzelf uit de gevangenis te houden. Dat had een echte advocaat hem misschien niet eens nagedaan.

reclassering

De officier van justitie eist 40 uur werkstraf en 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf. Maar een echte advocaat had er wel voor gezorgd dat de zaak na deze hele fijne eis niet meer was aangehouden. Simon vertelt in zijn laatste woord dat hij een gesprek heeft gehad met de reclassering. De politierechter besluit om de zaak toch nog even aan te houden om dat rapport op te vragen. Dat klinkt  vriendelijk. Maar zo krijgt Simon er een flinke proeftijd van zeker 6 maanden bij waarin hij zijn handen thuis moet houden anders draait hij alsnog de cel in.  (jurgenswart/andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.