Op tijd vrij om oud en nieuw te kunnen vieren

jaarwisselingUTRECHT – De kerstdagen heeft de 28-jarige Peter al binnen doorgebracht. Hij was in september vrijgelaten uit voorlopige hechtenis toen hij vast zat omdat hij zijn vriendin had bedreigd en mishandeld. Peter werd vrijgelaten met een contactverbod. Hij ging toch gezellig een hapje eten met zijn vriendin en dat liep mis.

jaarwisseling

Hoewel Peter al eerder veroordeeld is wegens allerlei geweld, is hij volgens een aanwezige reclasseringsmedewerker een aardige jongen met een klein probleempje. Peter weet volgens die medewerker altijd weer mensen te vinden die hem willen helpen. Het gaat alleen steeds mis omdat Peter niet goed voor zichzelf kan zorgen, vertelt de reclasseringsman.

Zo ging  Peter samenwonen maar hij schreef zich niet in als huurder. Toen de relatie dan stuk liep, stond Peter ook op straat. Daar moet Peter aan werken. Als dat lukt zal de verder het agressieprobleem verder niet meer opspelen.

relatie

Peter heeft lijkbaar ook bij deze medewerker de goede snaar geraakt want de man wil met hem aan de slag hoewel Peter tegen een andere medewerker heeft gezegd dat hij geen toezicht meer wilde. De medewerker heeft ook nog een relatie advies. Peter moet de vriendin voortaan links laten liggen.

maatwerk

Rechter Grapperhaus neemt uitgebreid de tijd voor Peter Het is typisch een zaakje voor haar. Ze trekt meer dan een uur uit voor de zaak en iedereen krijgt de tijd om zijn zegje te doen. De wachtenden op de gang vinden dat minder prettig. Maar Peter krijgt maatwerk.

Er moet nogal wat geweld worden vereffend. Peter heeft zijn hond laten bijten naar 4 mensen die hem een hartig woordje met hem wilden spreken. Dat is dom van Peter maar ook een beetje eigen schuld van de slachtoffers.De officier eist 10 weken waarvan 4 voorwaardelijk en 40 uur taakstraf. Dat betekent dat Peter ook de jaarwisseling achter de deur zou moeten doorbrengen.

voorarrest

Zijn advocaat. Advocaat Dundar Gurses vraagt om een gevangenisstraf gelijk aan het voorarrest van 37 dagen zodat Peter oud en nieuw met zijn familie kan vieren. Rechter Grapperhaust wijst dat toe. Ze legt ook 2 weken voorwaardelijk op. Peter moet alleen nog even terug naar de gevangenis om zijn spullen te halen. Als hij zijn vriendinnetje maar niet tegenkomt op oudjaarsavond. (jurgenswart/andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.