De lopende band van het strafrecht rolt verder in het nieuwe jaar eerste veroordeling rechtbank Midden Nederland

rb Midden NederlandUTRECHT – De 34-jarige Samal J., geniet om iets over half  twee de twijfelachtig eer om de eerste veroordeling van Rechtbank Midden Nederland in ontvangst te nemen. Politierechter Grapperhaus veroordeelt hem tot 1 dag gevangenisstraf met aftrek wegens het beledigen van een politieagent. Officier van justitie Frederiek Rethmeijer had 500 euro boete geëist.

schelden 

J. was door de politie in een busje gegooid nadat een groepje Somaliërs een vrouw had bedreigd. J. schold de agent uit voor kankerhomo. Hij maakte daarop rochelende geluiden en hij deed of hij spuugde. De beledigde agent deelde een stomp uit. J. schold nog even voor,laat maar zien dat je een echte man bent, voegde hij de agent toe. J, ging een dag in de cel.

preliminair

Die agent heeft keurig en onzelfzuchtig in het proces verbaal geschreven dat hij een vuistslag heeft uitgedeeld. Advocate Marjolein van der Salm heeft daar haar voordeel mee kunne doen. Ze voert een preliminair verweer Zij vindt dat het openbaar ministerie niet ontvankelijk moet worden verklaar omdat het geweld van de agent disproportioneel is.

compliment

De officier is het daar natuurlijk niet mee eens. Officier Rethmeijer eist wel een lagere straf. Veelpleger J. zou normaal gesproken naar de cel moeten.

Rechter Grapperhaus complimenteert de advocate nog wel voor haar uitgebreide werk. Maar ze veegt het verweer wel van tafel. Ze keurt de klap van de agent goed.  Ik zou het ook niet prettig vinden als ik door een verdachte in mijn gezicht zou worden gespuugd. Je weet nooit wat die mensen bij zich dragen,besluit de rechter. (jurgenswart/andereverhalenuitderechtank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.