Gevangenisstraf voor oudjaarsgeweld rechter volgt eis

utrecht-20120424-00168_thumbUTRECHT – Politierechter Oosting van rechtbank Midden Nederland hoeft niet al te bang te zijn voor Kamervragen van de PVV. Deze politierechter veroordeelt op een opgepimpte nieuwjaarszitting 2 verdachten conform tot gevangenisstraffen. Tegen een derde verdachte was zo weinig bewijs dat een werkstraf moest. De vierde zaak werd aangehouden. Die zaak was niet geschikt voor supersnelrecht.

strenge straffen

Officier van justitie van dienst is al voor het derde achtereenvolgende jaar De Kruijk. Hij vertelt al voor het derde achtereenvolgende jaar hetzelfde verhaal met dezelfde grappen. Ook dit jaar heeft zijn minister Ivo Opstelten flink op de trom geslagen. Er moet fors  worden gestraft. De Kruijk eist ook stevig maar niet overdreven. Deze officier heeft geluk. Hij krijgt precies het soort verdachte voor zijn neus waar de minister op doelt. Dat gebeurt eigenlijk nooit.

agressieprobleem

De 20-jarige Mark heeft een portier uitgescholden toen hij niet naar binnen mocht. Deze portier kende Mark omdat Mark eerder rotzooi heeft getrapt in de discotheek. Mark heeft een agressieprobleem en hij was het er niet mee eens. Dat is een ongelukkige combinatie. Je hebt nu de verkeerde, ‘ik sla al je tanden uit je bek,  zei Mark. Hij werd door 2 portiers tegen de grond gewerkt en door de politie in de cel gegooid.

Koninginnedag

Mark is 2 jaar geleden al veroordeeld voor Koninginnedag geweld. Daarmee is hij een recidivist tijdens een feest waar alle Nederlanders blij horen te zijn. De officier eist 15 dagen cel en daarnaast een huisarrest tijdens de volgende jaarwisseling .Advocaat Palm vraagt om directe vrijlating. Het is weinig zinvol vindt Palm om Mark nog 2 weken vast te houden tussen allerlei criminelen. Een werkstraf is veel zinniger, betoogt de advocaat. Dat vindt de rechter niet. Zij neemt de eis over. (jurgenswart-andereverhalaneuitderechtbank.nl’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.