Uithof en UMCU verbod voor agressieve weduwnaar

UMCU_ENG_logo_RGB_biggerUTRECHT – De 37-jarige Adrie mag niet meer op de Uithof in Utrecht komen. Dar wordt een half jaar lang via GPS gecontroleerd met een elektronisch enkelbandje. Rechter Marieke Engbers leest uit het vonnis precies de grenzen van het gebied voor waar Arie niet mag komen. De rechtbank veroordeelt Adrie verder tot 200 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

 

UMC Utrecht

Adrie is een verminderd toerekeningsvatbare weduwnaar die de schuld van de dood van zijn echtgenote bij een verpleger in het UMCU legde. Hij viel de man maandenlang lastig. In september wist hij zelfs gewapend met messen en een vork het ziekenhuis binnen te komen. De verpleegkundige was er zelf op dat moment niet.

rouwproces

Rechter Engbers noemt het bedreiging. Het rouwproces is geen rechtvaardiging voor dit agressieve gedrag, vervolgt zij. De rechtbank weegt het rouwproces wel mee in de strafmaat, De verpleegkundige die een posttraumatische stressstoornis heeft opgelopen, krijgt zelf 2600 euro schadevergoeding toegewezen. (jurgenswart/andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 december 2012 Een zondebok in het UMCU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.