Onrecht

midden1 2012UTRECHT – Iedereen die de rechtszaak tegen de 20-jarige Hasan bijwoont, is ervan overtuigd dat Hasan de auto van de familie van Thomas in brand heeft gestoken. De vader van Thomas, zijn zus, 1 griffier, 1 officier van justitie, 3 rechters, en 1 vriend van Hasan die veilig op de achterste rij is gaan zitten, niemand twijfelt. Er is alleen geen wettig bewijs en de officier van justitie heeft die brandstichting niet eens op de dagvaarding gezet, wel een eerdere vernieling van de auto.

relatie

Thomas laat de zitting aan zich voorbij gaan. Die jongen is ongewild de aanstichter van alle ellende. Thomas was een klasgenoot van Felicitas. Felicitas had 2,5 jaar lang een relatie met Hasan. Toen zij het uitmaakte, werd zij maandenlang lastig gevallen en bedreigd door Hasan. Daarnaast richtte de jaloerse Hasan zijn pijlen op Thomas die hij als een rivaal in de liefde zag.

schadevergoeding

En ook Thomas en zijn familie werden diep geraakt door de hersenspinsels van Hasan.,Hasan is in april al door de politierechter veroordeeld wegens een vernieling. Hij kreeg een voorwaardelijke straf omdat hij de schade zou vergoeden. Dat geld is nog niet betaald, vertelt de officier.

ingetikte ruit

De officier van justitie ziet wel bewijs voor een vernieling van de auto waarbij de schade een kras van meer dan 1 meter en een ingetikte ruit was. Die kras was begroot op 1200 euro, maar die kon nog niet worden gerepareerd omdat de auto in vlammen opging.

Hasan ontkent alles. Dat gelooft niemand. Zelfs zijn advocaat vindt het lastig. Maar die advocaat vecht ook nog de vernieling aan want ook daar is erg weinig bewijs voor. De officier wil 160 euro schadevergoeding vergoed zien. Dat is heel weinig voor een auto. Dat lijkt erg onrechtvaardig voor de familie van Thomas. Ze moeten zich troosten met de gedachte dat een groter bedrag toch niet zou zijn betaald.

stalking

Hasan  ontkent ook de stalking. Maar de officier maakt heel geloofwaardig dat het meisje alleen sms’te om Hasan kalm te krijgen als hij begon. De officier eist 4 maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk. De officier vraagt ook contact- en gebiedsverboden om de slachtoffers van Hasan een beetje rust te bezorgen. Uitspraak 18 januari. (jurgenswart/andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.