Ook de politierechterzaakjes voorlopig razendsnel langs de A12

NL-A12ARNHEM – De advocaat generaal eist 2 maanden gevangenisstraf tegen de 21-jarige N.K. K. zou zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal met geweld van een paar schoenen. Ook deze zaak is razendsnel in hoger beroep, want op 30 augustus kreeg K. van de politierechter in Utrecht dezelfde straf. Op de eerste dag van het A12 project in Arnhem staan er 16 zaken uit Utrecht binnen een half jaar op de rol van het gerechtshof.

stress

K. maakt het niet uit als hij maar niet de cel in hoeft. Hij houdt vol dat hij de schoenen aan mocht houden na het passen. Hij liep al bellend per ongeluk langs de kassa. Hij wilde nog betalen maar hij kreeg de kans niet, zegt zijn advocaat Joost Denissen.. Er kwamen steeds meer mensen bij. K. kreeg het benauwd en uit stress kneep  hij er tussenuit. Omdat hij zich zou hebben losgerukt, heet het diefstal met geweld.

criminelen

Dat laatste vecht Denissen. Losrukken is  niet direct geweld, zegt hij. Hij pleit voor een werkstraf. Beter dan op je luie reet in gevang vriendjes worden met criminelen, betoogt hij. De uitspraak is op 21 januari. (jurgenswart.andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.