De man die de politie belde nadat hij ziin vrouw had vermoord wilde niet alleen zijn

utrecht-20120328-001501UTRECHT – De officier van justitie eist 15 jaar gevangenisstraf tegen de 53-jarige Marinus A. Volgens de officier van justitie heeft A. zijn echtgenote vermoord. Hij heeft de vrouw, met wie hij 27 jaar getrouwd was, eerst met een koevoet geslagen. Daarna heeft hij haar gewurgd. Die verwurging is de doodsoorzaak.

hotel

Na de moord belde A. de politie. Hij liet zich ophalen in een onopvallende auto bij een hotel. Daarna wilde hij eerst niet veel meer vertellen. De politie moest via de telefoon van A. ontdekken om wie het ging.

scheiden

Het stel had 3 kinderen en de vrouw wilde scheiden omdat de man was vreemd  gegaan. Volgens de officier van justitie heeft A. zijn vrouw uit puur egocentrisme vermoord omdat hij er niet tegen kon alleen te moeten staan. De verdachte is verminderd toerekeningsvatbaar. Dat scheelt  2 jaar in de eis,

kruis

Volgens vrienden is A, een goedzak die nooit geweld gebruikt. Advocaat Jonkers stelt dat A. in een opwelling met een koevoet heeft geslagen nadat hij zijn kruis was geslagen door zijn echtgenote. De advocaat  betoogt dat er sprake is van doodslag. Uitspraak 23 januari. (jurgenswart/anderevarhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

12 december 2012 Uitstel in de zaak tegen de man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord

20 september 2012 Het verdriet van de familie van de man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord

21 juni 2012 Drie maanden voorarrest erbij voor man die politie belde na moord op vrouw

13 juni 2012 Man die politie belde na moord op vrouw blijft binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.