Geen benzine aan de handen van de echtgenoot van de echtgenoot van de vermoorde Marokkaanse vrouw

RB_UTRECHTUTRECHT – De 45-jarige Achmed E. verblijft op dit moment in het Pieter aan Centrum. Aan zijn fysieke gezondheid werken ze daar in ieder geval niet, want E.ziet er zo mogelijk nog witter en ongelukkiger uit dan op de vorige zitting.

honkbalknuppel

E. is aangehouden na een brand in zijn flat in Hoograven in Utrecht. Zijn vrouw lag na de brand dood in hun woning. Ze bleek doodgeslagen met een honkbalknuppel. Hoewel er verder niemand in die flat was, ontkent E. toch dat hij zijn echtgenote heeft vermoord.

benzine

Zijn advocaat Tjalling van der Goot moet met dit armzalige verhaal aan de slag. Hij moet schuld in de richting van de omgekomen vrouw zien te schuiven. Van der Goot wijst erop dat de band is gesticht met benzine en er toch geen sporen van benzine op de handen van E. zijn gevonden. Hij wil dat een deskundige onderzoekt hoe benzine vervliegt.

dochtertje

De rechtbank wijst dat verzoek toe. Ook mag de zuster van E.haar verhaal komen doen, want die zuster heeft van het dochtertje van E.gehoord dat mama met stoelen had gegooid. Officier van justitie Annemieke Drogt heeft weinig zin in dat soort van horen zeggen verhaaltjes, maar de rechtbank geeft de strafpleiter uit het Friesland zijn zin. Op 2 april is de inhoudelijke behandeling. (jurgenswart) (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

12 december 2012 Echtgenoot vermoorde Marokkaanse vrouw ontkent alles

13 september 2012 Echtgenoot vermoorde Marokkaanse vrouw 3 maanden voorarrest erbij

31 augustus 2012 Echtgenoot vermoorde vrouw Hoograven 2 weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.