Sectierapport ontbreekt verdachte moord Nathalie van Poelgeest op vrije voeten

Gerechtshof Arnhem LeeuwardenLEEUWARDEN – Het gerechtshof in Leeuwarden laat een 44-jarige man uit Lelystad los. Deze verdachte zat vast op verdenking van moord op Nathalie van Poelgeest.

rechtbank

De 41-jarige Van Poelgeest werd op 20 mei dood gevonden in een woing in Lelystad. De rechtbank beval op 29 november voor 3 maanden de gevangenneming van de moordverdachte. Maar volgens advocaat Geert Iem Roos deed de rechtbank dat met veel te weinig aanwijzingen. Het openbaar ministerie wil namelijk het sectierapport niet vrijgeven omdat daar gevoelige daderinformatie in zou staan. De rechtbank ging daarmee akkoord. De advocaat tekende beroep aan.

bezwaren

Het gerechtshof fluit de rechtbank terug. Het hof stelt vast dat er zonder dit sectierapport geen ernstige bezwaren zijn. Voor het openbaar ministerie blijft de Lelystedeling de verdachte van de moord op Nathalie van Poelgeest. Maar hij mag in vrijheid de rechtszaak afwachten. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

30 november 2012 Voorarrest verlengd verdachte moord Nathalie van Poelgeest

19 november 2012 Verdachte moord Nathalie van Poelgeest 14 dagen binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.