Succesvolle ISD maatregel raakt verstopt door gebrek aan woonplekken

utrecht-20120328-001501UTRECHT – De rechtbank evalueert. de ISD-maatregel van 45-jarige veelpleger Brian V.. uit Utrecht. V. die bijna aan het eind is van zijn maatregel,  trekt ver na de zitting toch maar zijn verzoek in om vrijgelaten te worden. Hij heeft geen zin om midden in de winter in de kou op straat te staan.

paradijselijk

V. zit al voor de tweede keer in zijn criminele carrière in een Instelling voor Stelselmatige Daders (ISD). Die ISD is een groot succes en de reden waarom Hoog Catharijne in Utrecht van een no go area is veranderd in een paradijselijk winkelcentrum.

begeleid wonen

ISD werkt simpel. Voor het stelen van een brood, gaat een veelpleger  2 jaar binnen. Maar ISD’ers krijgen wel scholing en opleiding als ze dat willen. De belangrijkste worst die de veelpleger wordt voorgehouden, is een begeleid wonen plek. Wie vrij komt, heeft een woning. Een woning is naast de andere 2 W’s, Wijf en Werk,  de belangrijkste voorwaarde om niet terug te vallen in criminaliteit,

belofte

Maar die belofte valt niet na te komen, merkt advocaat Arjan Syrier  tijdens de zitting. Niet alleen zijn de deskundigen veel te laat met V. aan de slag gegaan. Ook is er geen plek in het begeleid wonen project voor hem aan het eind van de ISD. V. probeert nog bij zijn vader onderdak te krijgen. Dat lukt niet. De rechtbank doet op 22 januari uitspraak over de ISD maatregel. (jurgenswart) (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.