Simonis ontsnapt

PvJ_biggerDEN BOSCH – Het gerechtshof bepaalt dat openbaar ministerie voormalig kardinaal Ad Simonis niet hoeft te vervolgen wegens meineed. Advocaat Niels van Schaik die zijn voormalig overbuurman in Utrecht wilde vervolgen, krijgt zijn zin niet.

pater

De officier van justitie seponeerde een aangifte van een man uit Breda die misbruikt zou zijn door een pater. Volgens advocaat Van Schaik is uit het rapport van de commissie Deetman duidelijk geworden dat Simonis het moet hebben geweten. Hij startte een artikel 12 procedure.

misbruik

Het hof heeft er geen zin. Van Schaik is teleurgesteld. Hij vindt het een beslissing die past binnen de wijze waarop in de rooms katholieke kerk wordt omgegaan met seksueel misbruik. Men wil het niet weten. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

17 mei 2012 Overbuurman begint artikel 12 tegen Simonis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.