Doodschoppen grensrechter 1 maand erbij voor 3 spelers Nieuw Sloten

richard697215863

LELYSTAD – De raadkamer van de rechtbank verlengt het voorarrest van 3 jeugdspelers van voetbalclub Nieuw Sloten met een maand. De spelers, jongens van 15 en 16 jaar oud uit Amsterdam, zitten vast omdat ze betrokken zijn bij het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Ze worden verdachte van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging.

Richard Nieuwenhuizen

Na de wedstrijd tussen jeugdteams van Buitenboys uit Almere en Nieuw Sloten uit Amsterdam ontstond een vechtpartij. De 41-jarige grensrechter kreeg een trap waaraan hij later overleed. Zes spelers en een 50-jarige voetbalvader van Nieuw Sloten zitten op dit moment vast. Op woensdag 23 januari 2013 staan de andere vier verdachten  voor de raadkamer.

rechtsorde

De officier van justitie  wil dat de verdachten langer vast blijven zitten, omdat het onderzoek nog niet is afgerond en om de geschokte rechtsorde. Getuigenverhoren zijn niet klaar en het definitieve sectierapport door het Nederlands Forensisch Instituut is er ook  nog niet afgerond. De eerste pro forma zitting in Lelystad is op 11 maart. De inhoudelijke behandeling is op 30 mei. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

28 december Nog 3 spelers en 1 voetbalvader een maand binnen

20 december 2012 Eenzame kerst voor jeugdvoetballers Nieuw Sloten

14 december 2012 Ook voetbalvader en 3 spelers Nieuw Sloten in bewaring

11 december 2012 Vierde speler Nieuw Sloten in bewaring na doodschoppen grensrechter

6 december 2012 Doodschoppers grensrechter blijven 2 weken binnen

4 december 2012 Voetballers Nieuw Sloten die grensrechter doodschopten donderdag voorgeleid.

3 december 2012 Doodschoppers grensrechter Buitenboys Almere voorgeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.