Verkrachter bejaarde man wilde niet dat zijn slachtoffer iets brak

RB_UTRECHTUTRECHT – Ik wilde niet dat hij iets brak, een arm of zo, vertelt de 22-jarige Chibab H. aan de rechtbank over zijn 93-jarige slachtoffer. Wat wilde u dan vraagt rechter Dagmar Koster verbaasd. C. beweert met zijn onnozele gezicht echt dat hij zijn slachtoffer een plezier heeft gedaan door hem te verkrachten. Je kan een oude man toch niet slaan, voegt H. eraan toe. Wilde u hem vernederen, vult de rechter in. H. knikt.  Hij is misschien zwakbegaafd op het randje van zwakzinnig maar hij heeft wel begrepen dat dit verhaal juridisch het best is bij de voltooide poging tot verkrachting waaraan hij zich heeft schuldig gemaakt.

huisnummer

H. overviel een oude man die ‘s avonds de vuilniszak buiten zette. Hij dwong de man naar zijn garagebox. Daar pakte hij de sleutels af en hij vroeg het huisnummer. De 93-jarige man gaf het nummer van de buren. H. ontdekte dat hij in de maling was genomen. Hij verkrachtte de man die over zijn rollator hing. Ze gingen samen terug naar de woning. Samen met een buurvrouw wist de bejaarde zijn belager weg te jagen.

impulscontrole

Volgens de langverwachte deskundigen, is de impulscontrole van H. niet in orde. Verder is  H. zwakbegaafd en hij heeft een gedragsstoornis. De deskundigen adviseren jeugd-tbs en een plaatsing in een gesloten kliniek. Het is ook goed om het kinderrecht op C. toe te passen, want hij loopt achter en hij is met zijn 22 jaar eigenlijk nog een kind.

ambulante

Dat is fijn voor advocaat Sven Kuz want die zeurt daar al een jaar om. Het scheelt enorm in de straf. Kurz wil ook graag een ambulante behandeling zodat H. niet jarenlang opgesloten hoeft te zitten. Daar voelen de 2 deskundigen helemaal niets voor. Ze zeggen dat H. zelf niet in staat is om zich daaraan te houden en hij heeft geen netwerk dat hem stimuleert om zichzelf te verbeteren.

poging tot verkrachting

De officier eist daarop 15 maanden cel en jeugd-tbs wegens poging tot verkrachting en beroving. C. heeft zijn gevangenisstraf al vrijwel uitgezeten.  Advocaat Kurz ziet zelfs de poging niet bewezen. Uitspraak 1 februari (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

26 oktober 2012 Verkrachter bejaarde man hangt jeugd tbs boven het hoofd

9 september 2012 Verkrachter bejaarde man ziet er niet uit als een beest

29 juni 2012 Advocaat wil verkrachter bejaarde man bij de kinderrechter

5 april 2012 Genetisch onderzoek bij verkrachter bejaarde man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.