De man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord blijft 15 jaar binnen

utrecht-20120328-001492UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 53-jarige Marinus A. uit Maarn tot 15 jaar gevangenisstraf wegens moord. De rechtbank acht bewezen dat A. zijn echtgenote heeft vermoord.

telefoonnummer

A. belde de politie om te zeggen dat er een moord was gepleegd. Hij liet zich ophalen bij een hotel maar hij weigerde te vertellen wat er was gebeurd. Via het telefoonnummer  waarmee de melding was gedaan, achterhaalde de politie het adres.. A. vertelde vervolgens dat hij zijn vrouw met een koevoet had geslagen. Hij was boos op haar omdat zij wilde scheiden.

moord

De lijkschouwer ontdekte dat de vrouw eerst met de koevoet is geslagen maar dat ze een uur later is gewurgd, omdat ze nog niet dood was. A. ontkende dat laatste. De officier van justitie eiste toch 15 jaar wegens moord. Advocaat Jonkers betoogde dat de strengere lijn van de Hoge Raad over de bewezenverklaring van voorbedachte raad er in strafzaken waarin sprake is van partnerdoding, moord niet kan worden bewezen.

koevoet

Ook betoogde de raadsman dat het letsel in de nek van de vrouw kan zijn veroorzaakt met een koevoet zoals A. volhoudt, De rechtbank acht bewezen dat de vrouw is gewurgd. En omdat er een minimaal een uur zit tussen de klappen met de koevoet en de verwurging, is er sprake van moord. De verdachte heeft er rustig over kunnen nadenken, oordeelt de rechtbank. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

9 januari 2013 Man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord wilde niet alleen zijn

12 december 2012 Uitstel in de zaak tegen de man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord

20 september 2012 Het verdriet van de familie van de man die de politie belde nadat hij zijn vrouw had vermoord

21 juni 2012 Drie maanden voorarrest erbij voor man die politie belde na moord op vrouw

13 juni 2012 Man die politie belde na moord op vrouw blijft binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.