Officier straft voormalig wethouder

Wetboek_dicht_reasonably_smallUTRECHT – De officier van justitie deelt 100 uur taakstraf uit aan een oud-wethouder van de gemeente Driebergen Rijsenburg. Die wethouder, Stan Klijnhout, had 120.000 euro teveel wachtgeld aangenomen.

opgewaardeerd

Klijnhout kreeg in 2006 wachtgeld toen hij vertrok al wethouder in de gemeente. Hij was tegelijkertijd directeur van een museum in Buren. Die functie werd met terugwerkende kracht opgewaardeerd. Maar de oud-wethouder vergat om dat te melden. Hij kreeg 3 jaar lang teveel wachtgeld.

terugbetaald

De oud-wethouder heeft het geld inmiddels terugbetaald. Ook heeft hij zich teruggetrokken uit de politiek. De officier van justitie vindt een taakstraf daarom passend. Klijnhout aanvaardt de straf. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.