Een vreemdeling zeker

middenUTRECHT – Gregor heeft een valse naam opgegeven. Hij heeft tegen de politie gezegd dat hij Georg Marks heette. Sindsdien zit hij vast maar hij laat via zijn advocaat laten weten dat hij met deze poppenkast wil stoppen. Hij heet Gregor V. en hij komt uit Armenië. Hij is daar weggegaan omdat hij in militaire dienst moest.

Nederlandse

Zijn advocaat Jan Hoens heeft ontdekt dat Gregor met een vrouw is getrouwd die de Nederlandse nationaliteit heeft. Gregor mag dus gewoon in dit land blijven ook al steelt hij de hele boel leeg. En iemand die met een speciaal geprepareerde broek de Albert Heijn binnenloopt en daar iedere dag 7 flessen port jat, die willen we ook helemaal niet kwijt.

gracht

De bedrijfsleider van de supermarkt kreeg het in de gaten. Hij probeerde Gregor op een goede dag tegen te houden. Gregor sloeg terug. Hij vluchtte de winkel uit. Een dappere medewerker zette de achtervolging in. Maar Gregor gooide deze jongen de gracht in die langs de stoep liep.

zwemmen

Dat laatste is als poging tot doodslag op de dagvaarding terecht gekomen. De officier van justitie redeneert dat Gregor er niet aan heeft gedacht dat de medewerker misschien niet kon zwemmen. Het slachtoffer en collega’s zijn gehoord en het was toch niet zo gevaarlijk. De officier houdt het bij diefstal met geweld. Zij eist 5 maanden cel.

ervaring

Gregor zit al maanden in voorarrest en het einde komt in zicht. Hij zegt dat het de eerste en de laatste keer was, maar zijn gedrag wijst daar niet echt op. Hij heeft in het politiebureau geprobeerd om die speciale broek uit te trekken en te verstoppen in de stortbak. Dat is geen actie van een first offender. Ook het opgeven van een valse naam, wijst op enige ervaring in het dievenvak. De rechtbank volgt de eis en legt 5 maanden op. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.